Hvordan få jobb innen transport og logistikk

logistikk-varehus

Transport og logistikk er en stor og stadig voksende bransje, og det er mange muligheter for å få jobb innenfor dette feltet. Enten du er nyutdannet eller allerede har erfaring, kan du finne en karrierevei som passer for deg. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hvordan du kan få jobb innen transport og logistikk, og hva som kreves for å lykkes.

Hva er transport og logistikk?

Transport og logistikk er en bransje som omfatter alt fra transport av varer og personer til planlegging og styring av disse aktivitetene. Dette kan være alt fra å kjøre lastebil eller buss til å planlegge og koordinere globale forsyningskjeder. Bransjen er avhengig av effektive systemer og teknologier for å sikre at varer og personer transporteres raskt og effektivt, samtidig som kostnadene holdes lave.

Utdanning og erfaring

Det finnes mange ulike jobber innen transport og logistikk, og kravene til utdanning og erfaring kan variere betydelig. For noen jobber er det tilstrekkelig med en videregående skoleutdanning, mens andre krever høyere utdanning. Noen av de vanligste yrkene innen transport og logistikk inkluderer:

 • Sjåfør (buss, lastebil, taxi)
 • Logistikk- og supply chain manager
 • Vare- og transportkoordinator
 • Lagermedarbeider
 • Flyfrakthandler

Generelt sett vil en utdanning innen logistikk eller transport være en fordel, men erfaring og personlige egenskaper kan også være avgjørende for å få en jobb.

Hvor finner du jobber innen transport og logistikk?

Det finnes mange steder å finne jobber innen transport og logistikk. Noen av de vanligste inkluderer:

 • Jobbsøkingsnettsteder som Finn.no, Nav.no, JobbNorge.no, LinkedIn
 • Karrieredager og rekrutteringsmesser
 • Direktekontakt med bedrifter som driver med transport og logistikk

Det kan også være lurt å undersøke hvilke bedrifter som driver med transport og logistikk i ditt nærområde, og sende en åpen søknad eller ringe dem for å sjekke om de har ledige stillinger.

Søknadsprosessen

Når du har funnet en jobb du ønsker å søke på, er det viktig å lese stillingsannonsen nøye og sørge for at du oppfyller kravene som stilles. Søknaden bør være tilpasset stillingen du søker på og vise at du har de nødvendige kvalifikasjonene og egenskapene.

En god søknad bør inneholde:

 • En kort introduksjon om deg selv
 • En beskrivelse av utdanning og erfaring som er relevant for stillingen
 • En begrunnelse for hvorfor du ønsker å jobbe i transport og logistikk
 • Referanser og attester

I tillegg bør du også legge ved en CV som gir en oversikt over utdanning, erfaring og ferdigheter. Det er også viktig å være klar over at noen stillinger innen transport og logistikk kan kreve spesielle sertifiseringer eller lisenser.

Viktige ferdigheter innen transport og logistikk

For å lykkes innen transport og logistikk, er det viktig å ha visse ferdigheter og egenskaper. Noen av de viktigste inkluderer:

 • God geografisk kunnskap og navigasjonsferdigheter
 • Evnen til å jobbe effektivt under press og i hektiske situasjoner
 • Sterke kommunikasjonsferdigheter, både muntlig og skriftlig
 • Gode problemløsnings- og beslutningstakingsevner
 • Evnen til å samarbeide og arbeide godt i team
 • Teknisk kompetanse og erfaring med programvare og systemer som brukes innen transport og logistikk

Hva kan du forvente deg av en karriere innen transport og logistikk?

En karriere innen transport og logistikk kan være svært givende og variert. Du kan forvente deg å jobbe med spennende prosjekter og å bli eksponert for nye teknologier og innovative løsninger. Bransjen gir også muligheter for å jobbe i ulike deler av verden, og det er stor etterspørsel etter kvalifiserte fagpersoner.

Konklusjon

Å få jobb innen transport og logistikk kan være en spennende karrierevei for mange. Det er viktig å ha den nødvendige utdanningen og erfaringen, samt de rette ferdighetene og egenskapene. Søkeprosessen kan være krevende, men med god forberedelse og en skreddersydd søknad og CV, kan du øke sjansene dine for å få drømmejobben din.

FAQ

 1. Hvilke sertifiseringer trenger jeg for å jobbe innen transport og logistikk? Det avhenger av hvilken stilling du søker på. Noen stillinger krever spesielle sertifiseringer eller lisenser, mens andre ikke gjør det.
 2. Hvilke typer jobber er tilgjengelige innen transport og logistikk? Det finnes mange ulike jobber innen transport og logistikk, inkludert sjåfør, logistikk- og supply chain manager, vare- og transportkoordinator, lagermedarbeider og flyfrakthandler.
 3. Hvilke ferdigheter er viktigst for å lykkes innen transport og logistikk? Noen av de viktigste ferdighetene inkluderer god geografisk kunnskap, evnen til å jobbe effektivt under press, sterke kommunikasjonsferdigheter og gode problemløsnings- og beslutningstakingsevner.
 4. Hva kan jeg forvente meg av en karriere innen transport og logistikk? En karriere innen transport og logistikk kan være variert og spennende, med muligheter for å jobbe med spennende prosjekter og bli eksponert for nye teknologier og innovative løsninger. Bransjen gir også muligheter for å jobbe i ulike deler av verden, og det er stor etterspørsel etter kvalifiserte fagpersoner.
 5. Hvor kan jeg finne jobber innen transport og logistikk? Du kan finne jobber innen transport og logistikk på jobbsøkingsnettsteder som Finn.no, Nav.no, JobbNorge.no og LinkedIn. Det kan også være lurt å undersøke hvilke bedrifter som driver med transport og logistikk i ditt nærområde, og sende en åpen søknad eller ringe dem for å sjekke om de har ledige stillinger. Karrieredager og rekrutteringsmesser kan også være gode steder å finne jobber innen transport og logistikk. En av de ledende bedriftene innen transport og logistikk i Oslo-området er Majoren Flyttebyrå Oslo, som tilbyr en rekke jobbmuligheter innen bransjen. Du kan lese mer om dem og deres tjenester på https://majorenflytt.no.